I mange virksomheder er aktiviteter på sociale medier enten en uoverkommelig opgave eller en opgave, der er henlagt til kommunikationsafdelingen. Her bliver det måske mere til en form image kommunikation og involvering på de sociale medier, når kommunikationsafdelingen tager sig af opgaven. Der skal ikke læses meget på nettet, før det står klart at tilstedeværelse på de sociale medier er vigtigt. Både med annoncering, til at opnå indsigt og til at lytte til kunderne. Det fremgår også tydeligt at den bedste kommunikation sker via "Advocacy"
Hvordan skal det så organiseres og startes op. Her er et forslag til en Actionplan:
1. På et personalemøde skal direktionen meddele a de er på udkig efter alle teammedlemmer til at fremme indlæg på deres personlige sociale medier konti - Facebook, LinkedIn, beBee, Twitter og Instagram mv. på regelmæssig basis.
2. Udsend en e-mail til virksomhedens medarbejdere med en forklaring på, hvad medarbejderen fortalervirksomhed er, hvorfor det sker, og hvad der vil ske for virksomheden. Det er vigtigt at medarbejderne oplever og mærker at det er helt op til dem selv om de vil deltage i Actionplanen.
3. I en opfølgning e-mail, bede alle om at følge og gerne alle YourCompany sider på Facebook, LinkedIn, beBee, Twitter og Instagram etc.fra deres personlige sociale medier sider.
4. Der skal være en socialmedia leder i virksomheden. Det fungerer bedst, hvis det er ejeren eller en ejeren har eller direktøren har udnævnt. Den Socialmedia ansvarlige udsender et regneark med emner og ideer til indfaldsvinkler, samt organisering over en periode, typisk 3 md. Frem. De enkelte medarbejdere byder ind på emner de gerne vil skrive om og på hvilke medier de vil distribuere det.
5. Medarbejderne fremsender Per mail deres indlæg til den Social medie ansvarlige, der giver sparring til indlægget og på den måde er med til at styrke medarbejdernes kompetencer omkring brug af sociale medier.
6. Når et indlæg er klar til distribution slår medarbejderen det op på respektive sociale medier og der sendes en mail med links til alle virksomhedens medarbejdere, der opfordres til at dele opslagene. S
7. Som en del af Actionplanen er det vigtig at direktøren og afdelingschefer roser medarbejderens personlig engagement for virksomheden. Det kan ske når man mødes, ved likes, og per mail.
8. Det er vigtigt, at aktiviteterne følge op med indsigt fra Google analytic omkring link ind til virksomhedens websites og indsigt fra virksomhedens egene sociale medier.
9. Hvilke emner skal vi ligge ud:
- Ansættelse af medarbejdere, ledige stillinger, gode medarbejder
- Udvidelser af virksomheden
- Tilgang af nye kunder - navngiven hvis det er muligt
- Vundne opgaver
- Opnåede kundefordele - gerne fortalt af kunden selv
- Forbedret eller effektivisteret arbejdsproces
- Resultater fra Firmaidræt eller personlige resultater fra medarbejderne som virksomheden er stolte af
- "E-books"
- "Infographics"
- "Youtube video"
- "Case study"
- "Online præsentationer"
Lad os lige tage et lille regnestykke.
Lille virksomhed med 10 ansatte. De er på Facebook med i gennemsnit 100 venner, på LinkedIn med 75 i deres netværk. Virksomheden har selv en Linketinprofil med 50 medlemmer.
Vi siger at opslagene bliver delt af 20 % af vennerne/ netværket.
Et opslags rækkevidde (10x100)+(10x75) = 1750+ 50 =1800 + (1800x100x0,20) = 37800 der har mulighed for at se et indlæg. Mine bedst indlæg læses af ca. 10 % altså 3780 læsere af et indlæg.
Hvad skal virksomheden overveje.
Vi siger at opslagene bliver delt af 20 % af vennerne/ netværket.
Et opslags rækkevidde (10x100)+(10x75) = 1750
- At opbygge et større netværk?
- At skabe opmærksomhed?
- At øge salg/generere flere leads?
- At opbygge et brand?
- At engagere brugere?
- At fremhæve jeres kompetencer?
- At få responce fra jeres kunder og potentielle kunder
- At tænke på købsbeslutningsprocessen i forhold til indlæg med potentielle kunder
- At tænke på influenterne
- At forstå forskellige motiver i kunders organisation
- At opbygge tillid på flere niveauer
Ingen kommentarer:
Send en kommentar